LTV Nieuws

Uithuilen en opnieuw beginnen voor voetbalclub Helvoirt na een uiterst ‘zuur’ voetbalseizoen

HELVOIRT – De druiven waren afgelopen seizoen zuur voor Helvoirt. De ploeg van trainer Roland Timmermans deed tot op de allerlaatste speeldag in de 2e klasse F mee om de titel. “Maar uiteindelijk grepen we overal naast”, treurt aanvoerder Andre Ellington Youth Jersey Roel Pullens. VoetbalJournaal sprak met de 28-jarige middenvelder. Pullens heeft het nog Kareem Abdul-Jabbar Youth Jersey niet helemaal verwerkt. “Nou ja, er zijn ergere dingen op de wereld, maar het voelt gewoon niet lekker”, zegt hij met een flauwe glimlach. Twee van de drie periodetitels gingen het voorbije voetbaljaar aan het ambitieuze Helvoirt voorbij. Maar er volgde nog een knetterend slotakkoord. Niet Jabari Parker Youth Jersey alleen stond 14 mei van dit jaar de derde periodetitel op het spel maar ook het kampioenschap. En omdat die beslissing in Helvoirt ging vallen werd alles in het dorp in gereedheid gebracht om een groots feestje te vieren. Drie teams waren op de slotdag kansrijk voor de titel, waaronder de teams van Helvoirt en Oirschot Vooruit die zich die tegenover elkaar stonden in een directe confrontatie. Veel spannender krijg je een slotdag niet.

In de eerste helft Robyn Regehr Youth Jersey liep het voor geen van beide ploegen echt lekker, dus de spanning nam toe. Maxx Williams Youth Jersey Oirschot Vooruit kwam echter beter uit de kleedkamer en zette Helvoirt flink onder druk. Dat zag geen kans zich daar onderuit te spelen. In de 74e minuut ging het echt mis: 0-1. Vanaf dat moment Jatavis Brown Jersey werd het alles of niets en uiteindelijk dus niets. “Bij een gelijkspel zouden we met drie Tiger Williams Womens Jersey clubs gelijk eindigen en zou er een kampioenscompetitie gespeeld worden. Maar zover kwam het niet. We kwamen niet meer tot scoren en Oirschot Vooruit greep de titel op ons veld. Een enorme sof. Best Vooruit (de derde titelkandidaat vooraf) won zijn laatste wedstrijd en ging ook nog over ons heen. Zo misten we ook de periodetitel en was het seizoen gedaan voor ons”, aldus Roel Pullens.

Helvoirt mag het komend seizoen opnieuw gaan proberen. “De groep blijft gewoon bij Authentic Coty Sensabaugh Jersey elkaar”, zo weet Pullens, die al vanaf zijn 17e in het eerste speelt. “We hebben een Quinton Dial Youth Jersey goede selectie Lardarius Webb Youth Jersey en deze ervaring nemen we weer mee in onze rugtas. Daar moeten we komend seizoen dan ons voordeel mee doen. We gaan er gewoon weer voor.”

Bron: VoetbalJournaal / 073 Voetbal