LTV Nieuws

Plan voor uitvaartcentrum met crematorium op landgoed Voorburg in Vught, nog geen zicht op mede-gebruikers en/of partners

VUGHT – LTV Nieuws meldde eerder al dat het college van B en W in Vught kennis heeft genomen van het initiatief van Reinier van Arkel voor de realisatie van een uitvaartcentrum met crematorium op de locatie Eikenven, op landgoed Voorburg. Het Vughtse college staat ook positief tegenover dit initiatief en wacht verdere uitwerking van het plan door Reinier van Arkel af. “Reinier van Arkel Reinier verkoopt al enige tijd gebouwen die niet meer efficiĆ«nt in gebruik zijn en die maar zijdelings een rol spelen in de kerntaken die wij als specialistische aanbieder van geestelijke gezondheidszorg hebben van de zorginstelling hebben. De verkoop van de panden houdt ook verband met de huidige zorgtendens om cliĆ«nten zo veel mogelijk in hun eigen omgeving te behandelen”, zo laat Ilse van den Eeden maandag aanvullend op onze berichtgeving weten namens Reinier van Arkel.

In dat kader heeft Reinier van Arkel dus ook plannen met het gebouw Eikenven, om daar een uitvaartcentrum/crematorium te vestigen. De dichtstbijzijnde crematoria in de buurt zijn in nu Eindhoven, Vlijmen en Rosmalen. Momenteel wordt er gewerkt aan de voorbereidingen om een bestemmingsplanprocedure te doorlopen, zoals gevraagd door het college van B en W. Reinier van Arkel kan nog niet zeggen wie eventueel gebruikers en/of partners worden. Je zou bijvoorbeeld kunnen denken aan Bijnen Uitvaart. “Het noemen van namen van potentiele gebruikers van een uitvaartcentrum/crematorium is nog veel te prematuur”, aldus Ilse van den Eeden namens Reinier van Arkel.